(Internationaal) Business mediation

Partijen die samen naar een oplossing willen zoeken, bereiken vaak een beter resultaat dan bij de rechter. Via mediation kunnen partijen naar een win-win situatie werken. 

Business mediation voor wanneer u een geschil heeft zowel in Nederland als over de grens. Naast Nederlands kan ik u ook begeleiden in het Engels en Duits.

Bedrijven die er samen uitkomen, kunnen in de toekomst ook beter met de uitkomst leven. Dit maakt het mogelijk de toekomstige relatie voort te zetten. Vaak komt men elkaar weer tegen in een volgende zakelijke deal. Het is daarom verstandiger om op een volwassen wijze samen een oplossing te bereiken, dan lijnrecht tegenover elkaar te (blijven) staan.

Daarnaast is het goed om imagoschade en ongewenste media aandacht te voorkomen! Samen komt u tot goede afspraken waar alle partijen in de toekomst mee verder kunnen. 

Voordelen van mediation bij zakelijke geschillen

  • Belangrijke kostenbesparing t.o.v. procederen
  • Haalbare en werkzame oplossingen
  • Tijdwinst
  • Door partijen gedragen uitkomsten
  • Geen schadelijke media-aandacht
  • Geen reputatieschade

Business mediation groeit

Bij zakelijke conflicten wordt mediation steeds meer ingezet. De stap naar de rechter wordt tegenwoordig vrijwel altijd in laatste instantie genomen. Een conflictanalyse in een vroeg stadium ligt veel meer voor de hand.

Dit is een maatschappelijke trend. Wetsvoorstellen liggen al klaar voor behandeling in de Tweede Kamer. Deze voorstellen beogen mediation steviger te verankeren in de samenleving en tevens om de rechterlijke macht te ontlasten. Bedrijven of zakenpartners die een conflict met elkaar hebben, moeten straks bij de rechter eerst uitleggen of mediation al is geprobeerd en zo niet dan moeten zij dat motiveren.

Gratis kennismakingsgesprek

Tijdens de mediation worden persoonlijke zaken besproken en is het belangrijk dat er een klik is tussen ons. Het kennismakingsgesprek is daarom gratis en geheel vrijblijvend en duurt maximaal 45 minuten. Willen de partijen de zaak inhoudelijk bespreken tijdens een kennismakingsgesprek, dan wordt dit gesprek als een mediationgesprek beschouwd en zullen de kosten van dit gesprek in rekening worden gebracht.

Afspraak maken

Bel mij direct 06-17000995 of meld u via deze website aan(contact). Ik ben op korte termijn beschikbaar.

 

 

 

mr. Anoeska Stokvis
MfN Register Mediator
Rechtbankmediator
06-170 009 95

Of stuur een bericht