Scheiding

Persoonlijk

Een scheiding is een emotionele gebeurtenis met veel impact, ook voor de kinderen. Het betekent dat een belangrijke fase in uw leven wordt afgesloten. Als mediator help en ondersteun ik u graag in deze moeilijke en onzekere periode, waarin u voor u beiden belangrijke beslissingen moet nemen voor uw toekomst en die van de kinderen.

Wat kan ik voor u betekenen?

Logisch dat u vragen heeft als: ‘Hoe ziet mijn financiële toekomst er straks uit, waar heb ik recht op, hoe zit het met fiscaal partnerschap en hoe vertellen wij het aan de kinderen?’

Op al deze vragen kan ik antwoord geven en samen bekijken we ook het financiële plaatje. Die duidelijkheid geeft vaak veel rust. Ik kan de vele zaken die geregeld moeten worden voor u structureren en ik begeleid u door het hele scheidingsproces. Uiteraard neem ik specialistische kennis mee van alle zaken die bij een scheiding komen kijken. Ook bereken ik voor u de partner- en kinderalimentatie, zodat u op dit gebied geen financieel adviseur nodig heeft. Daarnaast kan ik jullie ook geld besparende tips geven i.v.m. belastingvoordelen.

Daarnaast dienen er afspraken over de nieuwe situatie te worden gemaakt, die voor beiden goed voelen en ook in de toekomst naar tevredenheid stand houden. Dit leidt tot duidelijke afspraken in het ouderschapsplan en in het echtscheidingsconvenant.
Des te beter u nu uw afspraken maakt, des te prettiger is uw nieuwe start!

Het ouderschapsplan

Bij een scheiding beëindigd u wel de partnerrelatie, maar blijft u altijd met elkaar als ‘ouders’ verbonden. Het is daarom belangrijk om op een adequate manier met elkaar te kunnen communiceren, zowel voor nu als in de toekomst. De afspraken die u maakt over de zorg voor de kinderen worden vastgelegd in een ouderschapsplan. Een ouderschapsplan is verplicht voor scheidende ouders. Het is zowel voor uzelf als voor de kinderen prettig om meteen goede heldere afspraken te maken, zodat misverstanden in de toekomst worden voorkomen. Uiteraard geef ik ook nuttige adviezen over hoe jullie de kinderen zo goed mogelijk door de scheiding heen helpen.

Kindercoaching

In een scheiding waar kinderen betrokken zijn is het mogelijk om voor hen de training Kinderen Scheiden Mee in te zetten. Zo is er oog voor iedereen binnen het gezin en wordt de basis gelegd voor een nieuwe start.

Scheidingsprocedure en termijn

Mijn ervaring is, dat de mediation bij 1 afspraak per week ongeveer 4 tot 5 weken duurt. In 4 tot 5 gesprekken hebben wij dan alles besproken om tot een goed convenant te komen waar jullie beiden achterstaan. Het convenant wordt vervolgens naar de rechtbank gestuurd, waarna na ongeveer 3 of 4 weken een uitspraak van de rechter volgt. De scheidingsprocedure, inclusief advocaat en rechtbank, duurt bij Stokvis Mediation ongeveer 2 maanden.

Urgentieverklaring of woonruimte met spoed

Bij echtscheiding, beëindiging samenwonen of geregistreerd partnerschap kan een urgentieverklaring, een convenant of bemiddeling door de mediator tussen u en de volkshuisvesting uitkomst bieden. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Gratis kennismakingsgesprek

Tijdens de mediation worden persoonlijke zaken besproken en is het belangrijk dat er een klik is tussen ons. Het kennismakingsgesprek is daarom gratis en geheel vrijblijvend en duurt maximaal 45 minuten. Willen de partijen de zaak inhoudelijk bespreken tijdens een kennismakingsgesprek, dan wordt dit gesprek als een mediationgesprek beschouwd en zullen de kosten van dit gesprek in rekening worden gebracht.

Afspraak maken

Bel mij direct 06-17000995 of meld u via deze website aan(contact). Ik ben op korte termijn beschikbaar op een locatie bij u in de buurt en werk ook op zaterdag en in de avond.

 

 

 

mr. Anoeska Stokvis
MfN Register Mediator
Rechtbankmediator
06-170 009 95

Of stuur een bericht